Thinkbiz – en stor del av uppväxten

Farfar drev fiskhandel – Pappa drev eget företag inom inredningsbranschen. Mitt ”fritis” var Pappas företag och i stort varje måltid ackompanjerades av livliga diskussioner omkring succéer och utmaningar i verksamheten. Senare arbetade jag förstås i familjeföretaget – både som säljare och som VD.

Det som kom därefter är en trevlig rad av olika ledande befattningar som VD, Marknadschef, regionchef, Försäljningschef – i bolag med starka och välkända varumärken; EFG, MultiDocker och Weibulls. Den gemensamma nämnaren har varit tydligt ledarskap, att driva och utveckla försäljning och att utöka affären.

Under senare år har jag även arbetet som styrelseledamot i några olika bolag. Även här har uppdraget ofta handlat om att utveckla affärer, men kanske mer utifrån ett strategiskt perspektiv.

Med detta i bagaget har jag under åren skaffat mig en bred erfarenhet av sälj- och affärsutveckling och därtill både strategiskt och operativt ledningsarbete. Jag har lärt mig att den största utmaningen oftast är hur man omsätter de goda idéerna till verklighet. Det är just vad masterbiz är bäst på:

Verklighet av visioner!

Mats Österman

Utmaningen är att skapa goda affärer – för dig som kund

Lite om min bakgrund

VD/Säljare Kontorsinredningar i Norrköping AB

…1993 genomförde vi ett generationsskifte där jag tog över som VD.1984 – 1999

1984 – 1999

Familjeföretaget. Började som montör, men övergick snart till att arbeta med försäljning. 1993 genomförde vi ett generationsskifte där jag tog över som VD. Förutom att vara VD för bolaget fortsatte mitt aktiva arbete med egen försäljning.  Omsättning ca 40 MSEK.

Regionchef & Marknadschef Sverige, EFG Furniture Group

Utöver arbetet som Marknadschef, även operativt ansvar för…
1999–2004 | 2007 – 2009

1999–2004 | 2007 – 2009

Utöver arbetet som Marknadschef, även operativt ansvar för en region. Den sista tiden på EFG fick jag uppdraget att bygga upp en ny säljorganisation med Key Account Managers som ansvarar för bearbetning och försäljning till de största nationella kunderna. Rapporterade till VD och ingick i företagets ledningsgrupp.

VD, Multidocker

…Uppdraget var att leda en teknik- och säljorganisation.
2004 – 2006

2004 – 2006

Den egna produkten; lasthanteraren ”MultiDocker” byggs på Caterpillar-maskiner. Uppdraget var att leda en teknik- och säljorganisation samt att fokusera bolaget mot nya marknader inom Europa. Skapade nya affärer i bl.a. Storbritannien och Holland och nya kanaler i Europa. Rapporterade till bolagets styrelse med extern styrelseordförande.

Försäljningschef, Econova/Weibulls

Econova förvärvade Weibull Trädgård under 2008 och en stor del av mitt arbete var…
2009 – 2015

2009 – 2015

Egna trädgårdsprodukter för konsument, under varumärkena Weibulls och Hammenhögs. Ansvar för försäljningen och säljorganisationen i Sverige. Ca 300 MSEK med fyra olika säljteam om totalt ca 25 personer. Econova förvärvade Weibull Trädgård under 2008 och en stor del av mitt arbete var integration av verksamheterna, organisations- och affärsutveckling samt driva försäljningen

0
Säljmöten
0
Koppar kaffe
0
Körda mil